Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Eu sunt fana snacks-urilor. Încă de când eram copil ronțăiam tot felul de pufuleți aromați în fața blocului sau le cumpăram de la chioșcurile (erau parcă vreo 5 și mereu era tentație să privești în vitrină) din drum spre casă sau din drum spre școală. De foarte multe ori nu rezistam să nu desfac punga pe drum. Așa că m-am informat și am aflat de firma Standard Snacks care producea snacks-urile Oups, că a intrat în insolvență. Nu-i de mirare că acestea nu mai există. Așa că astăzi voi povesti puțin despre snacks-urile de mult uitate.

Voi începe cu preferatele mele: OUPS! Senzaționale! Nu se mai fabrică așa ceva de foarte mult timp. Nu erau scumpe, dacă îmi amintesc bine costau estimativ 1 leu (10.000 lei). Favoritele mele erau cele cu pizza și ardei iute. Exista și varianta de popcorn, dar nu erau cele mai reușite.


Biscuiții Bazzaconi. Ultima oară se găseau la kilogram, dar nu aveau același gust.  Îmi placeau foarte mult cei cu măsline și brânză. Erau produse tot de Standard Snacks, de aceea nu îi mai găsești.


Viva Chips cu Pizza. Spre deosebire de cele cu pui, astea erau mai bune, deși te zgâriau pe cerul gurii. Nu le-am mai văzut de foarte mult timp.


Krax cu Tapioca. O nebunie în gurile copiilor. Uitasem că erau 80 de bani. Din păcate, din produsele Krax au rămas cele cu șuncă (mie personal nu-mi plac) și cele cu paprika.


Cheetos. În America sunt destul de populare, la noi în țară au dispărut de mult. Au fost pentru o scurtă perioadă de timp, încât îmi amintesc prea puțin de ele.

Kubeti. Pâine prăjită cu diferite arome (pizza, salam, brânză). Acum există varianta de Stix. Nu sunt la fel.


Și acum trec la dulciuri. O parte din cele despre care voi scrie aici mai există, sau cel puțin așa cred.
Cerealele cu ciocolată Rollo. Îmi aduc aminte că nu erau aduse vara, deoarece ciocolata se topea, așa că de obicei le găseai iarna și primăvara. Nu știu dacă mai există pe piață sau nu. Update: mai există.
Iaurtul înghețat de la Danonino. Aveai și instrucțiuni, iar unele pachete aveau și bețe de plastic să le înfigi în iaurt. Ca și gust era bun, nu știu dacă mai găsești să faci înghețată, dar iaurtul este. Brandul s-a extins, astfel încât găsești Danonino de toate soiurile.Snacks-urile dulci Olla se înrudeau cu pernițele Viva. Erau incredibil de dulci, pe mine mă dureau măsele după ce le mâncam, așa că le achiziționam foarte rar. În schimb, aveam colegi de clasă ce le savurau destul de des. Olla nu se mai găsesc (corecție - ba se mai găsesc), doar pernițele Viva.

Cornurile cu ciocolată Chipicao. Le cumpărai pentru că aveau tot felul de colecții, ca de exemplu, abțibildele cu pokemoni sau harta cu animalele lumii. Încă mai există Chipicao și este popular printre copii.


Pickachiu era cel mai rar.

Dintre cele menționate, care erau favoritele voastre?


Comentarii

 1. Kubeti mai este, dar nu varianta brânză. Îmi e poftă de Oups și acel cheetos!!!! Pizza, cașcaval, alune... Cum erau....?! Cred că de la vârstă, aveam impresia cum că au devenit Star, dar producătorul era altul. Păcat de decizii! Le vreau iar!

  Și cheetos am mâncat anul trecut, dar nu din ăla. Am mâncat ca prostu în copilărie așa ceva! Cheetos, oups!... Și kubeti cașcaval îmi plăcea.

  Danonino înghețată este iar. Era reclamă recent la TV.

  RăspundețiȘtergere
 2. Oups cu pizza...preferatul meu! Chiar acum mi.am adus aminte si il cautam, căci nu mai stiam cum se cheamă...dar datorită acestui articol am vazut care era numele acestor snacksuri minunate! Păcat ca nu se mai fabrica. Nu am gasit nimic similar ca acel gust Oups pizza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A apărut ceva de la chio. Posibil să semene. Daca intri pe pagina mea de facebook manChi TV vei gasi noile variante Chio

   Ștergere
  2. Incearca chio cu pizza pufuleti in forma de roata de la bicicleta. Au un gust cat de cat asemanator.

   Ștergere
  3. Hmmm. Poate ar trebui 🤔 M-am ferit de ceapă și ingrediente care nu îmi plac.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)