Cele mai mișto conferințe TED

Știu, nu am mai postat de mult. Nu știu dacă v-a fost dor de mine sau nu (eu cred că nu), dar mi-am propus ca periodic să mai scriu pe aici, chiar dacă voi avea un an de foc, un an cu multe provocări, iar oboseala își va spune cuvântul. Deci, voi scrie mai rar, dar nu renunț la acest blog.

În ultima perioadă, m-am gândit mult la conferințele TED. Pentru cine nu a mai auzit sau văzut vreodată o astfel de conferință, vă pun la dispoziție, aici, în această postare, câteva exemple, care din punctul meu de vedere, sunt cele mai mișto conferințe, respectiv discursuri pe o anumită temă științifică/socială. După ce le veți urmări, vă veți da seama că trebuie să vă schimbați modul de gândire (sau nu).

Rita Pierson - Every kid needs a champion.
Rita Pierson este profesor american. A constat că elevii nu pot învăța dacă nu există relații umane care să-i motiveze și să se simtă iubiți.

Ken Robinson - Do schools kills creativity?
Specialistul în educație și arte Sir Ken Robinson vorbește, cu umor, despre rigiditatea școlilor în ceea ce privește creativitatea copiilor.

Julie Lythcott Haims - How to raise successful kids without over-parenting
Părinte a doi copii, povestește de momentele prin care părinții își sufocă proprii copii: excesul de activități extrașcolare, alergătura după „note bune” pentru înscrierea la colegii de prestigii.

Alina Ursu - The sound of education..in the ghetto
Alina este profesor și în discursul ei vă vorbește despre impactul pe care educația l-a avut asupra vieții ei și nu numai.

Alexander Betts - Why Brexit happened - and what to do next
Sociologul vorbește despre percepția greșită asupra globalizării ce a condus la fenomenul Brexit.

Exemplele pe care vi le-am dat, sunt acele conferințe care și-au pus amprenta asupra mea, mi-au schimbat modul de a vedea lucrurile. Vă invit și pe voi să priviți. Și de ce nu, să-mi trimiteți și mie, alte discursuri interesante.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)