Despre trup și suflet

V-ați întrebat vreodată ce sunt visele? Nu, nu aș vrea să dau o definiție dintr-un dicționar și nici să mă gândesc la ceva filosofic. Eu sunt sigură că v-ați întrebat, mai ales atunci când probabil, peste noapte, ați avut un vis legat de o persoană pe care o cunoașteți, iar când v-ați trezit ați stat pe gânduri: „sper că e bine”. Poate că unii dintre voi v-ați întâlnit apoi cu persoana sau poate auzit vreo veste despre ea.

De unde aceste cuvinte? Păi să vă spun....am fost la cinema, curioasă fiind de filmul Trup și suflet. Văzusem reclama la tv și mi s-a părut interesant. Prima dată m-am gândit că e un film romantic. Mda..prima jumătate de oră totul are loc într-un abator, iar angajații abatorului erau niște bârfitori care criticau o fată nou-angajată. Nimic nou sub soare până acum.

E adevărat că nou-angajata era de o ciudățenie incredibilă, până într-un moment când constatăm că ciudățenia este relativă și că nimeni nu trebuie subestimat. Filmul te face să treci prin filtrul emoțiilor: te poate face să râzi amar, să plângi, să te enervezi, dar și să iubești. Toate în 116 minute. Da, într-un final va deveni romantic, vă asigur.

Ce legătură au visele cu acest film? Ei bine, vă las pe voi să vă luați inima în dinți să mergeți să-l vedeți. E un film complicat, cu multe analogii și metafore ale vieții noastre de zi cu zi, pe care o conștientizâm sau nu. Până și abatorul are legătură cu viața noastră.


Să știți că nu este un film ușor de vizionat, dar îl veți înțelege dacă încercați să vedeți dincolo de fizic.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)