Amintiri de pe Yahoo Messenger

Nu aveți cum să nu vă amintiți de Yahoo Messenger. Chiar nu aveți cum! O parte din persoanele care au descoperit internetul prin perioada lui 2006 deschideau calculatoarele cu gândul la o persoană de care era îndrăgostit(ă) sau la cum să se evidențieze. Iată aici câteva amintiri de pe Yahoo Messenger:

Sing In. Majoritatea dintre noi nu ne mai introduceam ID-ul și parola, și chiar încercam să fim și „Invisible to everyone” atunci când nu aveam chef de vorbit. Unii dintre noi aveam cele mai ciudate ID-uri. Îmi aduc aminte că aveam în lista de prieteni, Bebeloosha tha sau Jmekeroo și niște bule care doreau să fie un efect. Credeți-mă, că nici până în ziua de azi nu știu cine sunt oamenii ăia.


Statusurile și avatarele. Existau persoane care aveau zilnic ceva scris la status. Dar cele mai folosite erau: DND (Do Not Disturb), BRB (Be Right Back) - eu încă îl mai folosesc, LOL (Laughing Out Loud). Unele persoane aveau un progrămel și le apărea la status ce muzică ascultau. Era amuzant când apăreau manele. La avatar se purtau pozele „artistice”, cu ochelari de soare, modificate sau chiar animațiile Yahoo prin care puteai să-ți creezi un personaj.

Emoticoanele. Persoanele care le folosesc sunt din ce în ce mai rare, căci Emoji-urile sunt cele care au acaparat piața acum. Printre cele mai folosite erau pupicul (:*), râsul (:)) =)) ), zâmbetul larg (:D). iubirea (:X), cel care scotea limba (:P), furiosul (X(), cel care plângea (:(() etc. Preferatul meu era cel care îmbrățișa (>:D<).
Audibles. Lor nu le-am găsit o traducere, dar erau acele animații foarte scurte prin care puteai să te exprimi. Îmi aduc aminte că erau foarte amuzante. Le puteți găsi pe Youtube și este imposibil să nu rădeți ascultându-le.

Mass-urile. Cele mai enervate și în același timp amuzante. De aici a pornit moda vânzărilor pe net și a mesajelor tip „dacă nu trimiți mai departe, îți cade mâna..”. Era de groază când nu vorbeai cu persoana în cauză, dar mass-urile sale apăreau de 10 ori pe zi. La final spunea „scuze pt mass”. A..să nu uităm de folosirea literei k.

În final, un filmuleț amuzant. Regret că nu am reușit să păstrez câteva amintiri de pe ID-ul meu, căci Yahoo Messenger, varianta Windows a funcționat până în 2012 (parcă?), până când a acaparat Facebook piața, iar messengerul a început să se golească, puțin câte puțin...până când nu a mai intrat nimeni.Am încercat să caut în arhiva Yahoo Mail, însă nu mai exista nimic. Mai poate fi descărcată versiunea pentru mobil, dar evident nu mai arată la fel.

Care era emoticonul vostru preferat? :D

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Wedding day(s)