Studenție, studenție

Ei, s-a mai încheiat un ciclu din viața mea: studenția. Parcă acum 3 ani mă hotărâsem după 1 an de pauză de liceu să mă înscriu timid la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Brașov.
Vreau să mulțumesc tuturor persoanelor care m-au susținut și convins să merg mai departe: logodnicului meu Radu, doamnei dirigintă din liceu d-na Claudia Enache, părinților mei, dar și altor oameni dragi care au avut încredere în mine.

Anii de facultate au fost cei mai frumoși din viața mea de până acum: am întâlnit oameni frumoși cu povești interesante, persoane cu care am putut colabora cu drag și mi-am făcut prieteni (sper că pe viață!). Am reușit să dau tot ce este mai bun din mine în acești ani și le doresc profesorilor sănătate și studenți la fel de motivați ca mine să-i asculte și să pună întrebări atunci când predau.

Am avut examene ușoare, frumoase, dar și care au creat tensiuni și emoții interioare. Însă nu mă pot abține să nu fac o paralelă cu o piesă de teatru radiofonic inspirată după personajul Till Buhoglindă a lui Charles de Coster, un scriitor belgian și întrebările la examene ale unor profesori (au avut dânșii intenții bune, sunt sigură).

Till Buhoglindă, un bufon s-a gândit că este important să se școlească, așa că s-a înscris la o facultate. La examenul final trebuia să răspundă la 3 întrebări care urma să i le adreseze rectorul:
 - Domnule Till Buhoglindă, învățatule care este învățat, spune-ne te rog, câte ape se află în mările pământului? (în public se auzeau forfotele altor studenți care se întrebau de mările pământului).
 - Domnule Rector, în toate mările pământului se regăsesc râuri, lacuri și toate bălțile pământului. Ce, nu știați, domnule Rector?
- Bun, Till Buhoglindă, atunci spune-ne tu, cât de mare e cerul, de-a lungul și de-a latul, spune-ne tu Till Buhoglindă învățatule! (în sală un student: păi a măsurat cineva cerul?).
- Da, cum? Nu știți? Nici dumneata domnule Rector? Dar ce instituție reprezentați aici domnilor? Cerul..de-a lungul măsoară 1000 de stânceni! Pe lungimea lui este exact de 1000 de coți! (forfotă în sala, rectorul se înfurie).
- Till Buhoglindă să trecem acum la ultima întrebare: unde se află mijlocul pământului?
- Cum unde? Dar este chiar aici! Aici unde mă aflu eu, domnule Rector!

În final personajul Till, primește diploma de absolvire pentru că a răspuns la toate întrebările.

Concluzia este următoarea: în viața de studenție trebuie să facem față și profesorilor care ne provoacă. Le doresc tuturor studenților să traverseze o perioadă la fel de frumoasă sau chiar mai frumoasă decât am petrecut eu!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)