Problema refugiaților

Tot aud de ceva timp la televizor știri despre refugiați. Și de fiecare dată mi se face pielea de găină fiindcă oamenii aceia au fugit din calea războiului. Puțini dintre noi știu ce presupune cu adevărat să fie război în țara unde locuiești. Nici eu nu știu, nici nu e necesar, dar sunt sigură că mulți dintre ei sunt traumatizați.
Pe mine una m-a impresionat faptul că acești oameni și-au luat avânt să plece din casele lor și încearcă să apeleze la alte țări pentru ajutor. Dar totuși, ce și-au imaginat? Când văd reportaje că stau claie grămadă prin gări sau se împing să urce în trenuri,sau văd oameni (în special copii)plângând, mă enervez și îmi aduc aminte că oamenii sunt oi. Doar că noi comunicăm prin cuvinte și ele prin beee..sau cel puțin așa se aude.

Pe de altă parte, există și varianta că refugiații sunt teroriști sau că vor să-și răspândească religia peste tot. Nici chiar așa...

Apoi am mai auzit că sunt state care nu vor să-i primească. Îmi pare rău că situația e chiar așa. Știu că Germania a făcut totuși o împărțeală, dar condiții umane să fie. Văd că intenții bune sunt.

În concluzie, când întâlnești un om la anaghie îl ajuți, dacă este un popor în nevoie, fiecare om din alt popor ar trebuie să-l ajute. Așa cum știe sau poate.

Să fii bun și blând la toate, după cum se poate - Tudor Arghezi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)