Experiența mea cu Maternitatea Brașov

După o lungă absență de postat aici pe blog (cam 1 an), mi-am dat seama cât de mult îmi lipsește să scriu. După cum bine știți, am născut prin februarie, la câteva zile după ce mă pregăteam să scriu un articol, care ulterior l-am șters pe motivul oboselii și a proastei dispoziții înainte de naștere, iar de atunci nu am mai scris pe aici. Și pentru că nu am povestit absolut nimic despre experiența sarcinii și a nașterii (informații fără de care puteți trăi liniștiți), mi-am zis că ar fi drăguț să îmi prezint experiența cu Maternitatea Brașov.

Pe data de 19 februarie, la ora 6 dimineața am venit cu soțul meu la maternitate, pregătită să aduc pe lume un băiețetel pe care abia așteptam să îl cunosc. După clasicul control, am fost dusă în sala de nașteri. Acolo, mi s-a recoltat sânge pentru analize, am prezentat si analizele făcute în sarcină și au început să mă monitorizeze. Pot spune că totul era ca la carte: curățenie, aparatură modernă și personal cu mult bun simț. Însă s-a întâmplat următorul fenomen, nu am putut naște natural, așa că m-au mutat pentru cezariană, urmând apoi să rămân la terapie intensivă 24 de ore. Pentru cine nu știe, cezariana presupune aplicarea unui anestezic în coloană, deci asta urma să pățesc și eu, și totuși aplicarea s-a făcut cu dificultate datorită contracțiilor, iar doamnele asistente au avut răbdare cu mine. Am nascut la 1 fără un sfert și am fost mutată pentru refacere. Am rămas impresioantă de modul cum
este organizat totul. Mă simțeam ca în filme. Totul foarte frumos. Doar lipsea să-mi întâlnesc bebelușul (după ce naști, îl vezi foarte puțin, iar tăticul îl vede la câteva ore).

După cele 24 de ore, am fost anunțată că pot fi mutată, având opțiunea de a alege între rezervă și salon comun. Am ales rezervă, chiar dacă a costat separat, pentru că vroiam sa stau doar eu cu bebelușul. Trebuie să recunosc că în rezerva unde am fost dusă nu am fost cea mai mulțumită. Eram atât de nerabdătoare să îmi cunosc copilul încât nu mi-a păsat că nu îmi place unde sunt, așa că nu
 m-am plâns. După un timp am auzit că ar fi foarte multe proaspete mămici și că sunt mai toate saloanele ocupate, așa că din nou nu am mai spus nimic. Să vă spun de ce nu mi-a plăcut: spațiul foarte mic. Mi s-a părut totul înghesuit și strâmt. Nu stiam dacă era din cauza sensibilității după naștere, dar am înghițit în sec din nou și am suportat să stau 5 zile acolo (da, am stat mai mult, o mică infecție a bebelușului). În legătură cu persoanlul, pot spune că au fost cu toții de nota 10, de la infirmiere, la medici, asistente și până la doamna care scrie certificatul constatator, totul a fost ok.
 Într-adevăr m-a supărat o doamnă asistentă care avea un ton superior și mi-a îndesat un biberon în gura bebelușului, însă restul a fost minunat.

În rest, numai laude. Am beneficiat de cel mai bun personal, de cea mai bună mâncare, de cea mai calitativă curățenie și de cel mai bun tratament.
Atât vreau să subliniez: nu fiți ca mine. Dacă sesizați orice, spuneți direct persoanei care greșeste dacă nu se schimbă nimic, spuneți mai departe.

Ce mi-ar placea să văd în viitor la maternitate:

  • un salon special pentru vizitatori;
  •  consultanți în alăptare;
  • acces facil la anestezie epidurală;
  •  cursuri pentru proaspetele mămici;
  •  „ora magică” (ultimele două, chiar se vor desfășura în curând).
Per ansamblu, vreau să spun că am avut o experiență pozitivă, nu perfectă, dar frumoasă. Recomand Maternitatea Brașov și doresc tuturor viitoarelor mămici să nască cu bine, și să aibă parte de bebei sănătoși!
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)