Rețete delicioase

Îmi place să gătesc. Deși înainte mi se părea ceva complicat, acum totul mi se pare mai ușor. Încă nu am ajuns în bucătărie să fiu 100 % creativă, dar mă folosesc de fel de fel rețete, majoritatea online. În bucătărie, sunt adepta cantităților clare, în special atunci când fac prăjituri, dar nu numai atunci. Iată, cele mai reușite rețete, nu altfel decât delicioase.

Pachețele de pui - una din rețetele mele preferate, și asta pentru că o singură porție conține legume, carne, smântână, lipie, vin și se gătește în cuptor. Este ușor de preparat și îți garantez că te lingi pe degete. Rețeta este preluată dintr-o revistă, dar o găsiți și pe site-ul revistei.

Chec cu legume - o rețetă atât de simplă, încât nu este nevoie să o cauți de mai multe ori. Conține ouă, gogoșari murați, măsline și cașcaval și este o minunăție în gură. Rețeta am preluat-o de pe Youtube, de pe un cunoscut vlog culinar.

Supă cremă de ciuperci - preluată tot de pe același vlog culinar, această rețetă am încercat-o pe când eram la începuturile purtării aparatului dentar, când nu putea consuma decât mâncăruri moi. Supa iese delicioasă, eu i-am modificat cantitățile de data asta, pentru că ieșea o cantitate pe care nu ar fi consumat-o nimeni. Supa este foarte bună caldă, cu crutoane.

Chec cu banane - mai devreme v-am povestit de checul cu legume, acum trec de partea cealaltă a deserturilor. După cum îi spune și numele, checul conține banane, dar și bucăți de ciocolată sau nucă. Este o bucurie să-l prepar și imediat după ce e gata îmi doresc să-l gust. Sfatul meu este să ai răbdare, că altfel se sfărămâ și vei ciuguli firimituri.

Turtă dulce - anul trecut, de Crăciun, m-am gândit că ar fi super dacă aș face turtă dulce, numai bună pe frig și ger. Ce să zic, a fost un real succes, deși a durat foarte mult să le gătesc, însă când am gustat, papilele mele gustative cântau. Această rețetă conține melasă, pe care o găsești la magazinele naturiste.

Tort cu mascarpone și fructe - dacă rețeta anterioară am pregătit-o cu ocazia sărăbtorilor de iarnă, tortul cu mascarpone și fructe l-am pregătit anul acesta de Paști. Este un tort ușor de făcut și pentru care garantez că nu va rămâne nimic.

Recomand cu căldură aceste rețete, pentru că sunt explicate pe îndelete, și poți învăța să te bucuri de experiența gătitului. Deși aceste rețete le-am preluat de pe Youtube (cu excepția pachețelelor de pui), articolul nu este scris pentru a promova un anume canal. Ceea ce am vrut eu să evidențiez, este faptul că gătitul devine o plăcere atunci când îl pui în practică.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)