Vis care poate deveni realitate

Îmi doresc foarte mult să am locuința mea. Este un vis pe care îl are orice persoană la vârsta mea. Și pentru că visele sunt foarte frumoase, astăzi îmi voi imagina cum am propriul meu apartament (un exercițiu pentru fiecare din noi). Poți să-ți imaginezi că e al tău, proprietatea ta privată și că locuiești singur, sau de ce nu, cu persoana iubită sau cu prietenii tăi cei mai buni.

Mă imaginez într-un apartament cu două camere, luminat și încântător. Este mobilat cu tot ce am nevoie în toate încăperile, este decorat cu tot ceea ce îmi doresc, căldură și apă caldă am, dar din păcate facturile sunt o covoardă. Nu știu niciodată cât consum anual. Nu primesc o estimare, așa că îmi voi achiziționa un certificat energetic.

„Certificat energetic? Păi ăsta e un serviciu în plus...”, ar spune cei din jur. Ei bine, prețurile sunt accesibile începând cu 130 de lei, în funcție de numărul camerelor. În plus, vei avea parte de un audit energetic din partea unor specialiști care îți vor preciza estimativ cât consumi anual. Avantajul este că ai parte de un certificat ieftin și rapid cu o durată de valabilitate de 10 ani.

„Dar dacă achiziționăm un certificat energetic, nu există riscul să fim păcăliți de estimarea consumului?”, m-ar întreba vecinii. Răspunsul este că nu există pericole dacă achiziționezi un certificat energetic. Dacă blocul unde locuiești este construit corect și are o performanță energetică cu un consum scăzut de energie atunci va primi clasa energetică A. E simplu și accesibil pentru noi toți. De asemenea, este perfect legal. Așa că apartamentul meu este acum perfect. Acum pot afla cât consum estimativ într-un an și mă pot bucura de tot confortul pe care mi-l doresc.


Trebuie să recunosc, că este un vis frumos. Desigur, certificatul energetic nu este un vis, el chiar există, deci este o realitate. El este recomandat de specialiști în termografie și în construcții, iar legislația în vigoare îi susține să performeze în Argeș, Prahova, Brașov, Giurgiu, Cluj, Timișoara, Tulcea și Constanța, și nu numai, iar costurile de transport la domicilu sunt mici.

Ca să concluzionez, bucurați-vă de apartamentul visurilor voastre pe o perioadă lungă de timp și nu veți regreta! Și da, poți veni și cu musafiri, poți să primești și persoana iubită și părinții (în vizită) și chiar să adopți un cățel sau o pisicuță.


Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2017

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)