Familie. Frumusețe. Încredere

Cine nu a auzit vreodată de vorba „Baba suferă la frumusețe” sau „Frumusețea își poartă zestrea pe față”? Dacă ați auzit cel puțin una din aceste vorbe populare, înseamnă că mama sau bunica v-a dat sfaturi despre frumusețe și îngrijire personală.

În familia mea cel mai des s-a cultivat încrederea în forțele proprii și naturalețea, însă când eram copil avea părul foarte greu de pieptănat, fiind ondulat se încâlcea foarte repede și deseori preferam să fiu ciufulită toată ziua decât să fiu descâlcită. Deseori plângeam că mama decidea că trebuie să intervină. Pentru că era foarte dificil să îmi aranjeze părul în special în zilele de școală, mă ducea mereu la coafor. Bineînțeles că și acolo se lăsa cu lacrimi amare, iar de fiecare dată când plecam acasă mama îmi spunea „Baba suferă la frumusețe, așa că nu trebuie să plângi.”

Fardurile le-am descoperit tot în copilărie. Mama mea avea o trusă uriașă cu farduri, pudră, blush-uri, rujuri, iar a făcut „greșeala” să o lase pe mâna mea, astfel încât mi-am machiat toate păpușile.
În fine, am crescut mare și am învățat că familia, frumusețea și încrederea o moștenim prin viu grai, în special atunci când avem și modelul. Una din cele mai prețioase lecții despre frumusețe pe care le-am primit din familie a fost chiar legat de îngrijirea feței. Încă de când eram la pubertate, iar coșurile începeau să-și facă apariția, am aflat despre demachiere și hidratare. Am început să folosesc produse de la Farmec pentru ten.

Brandul Farmec pune la dispoziție produse de îngrijire pentru față, mâini, păr, corp. Există produse cu tradiția (ca de exemplu, crema Doina, crema depilatoare, pudra de argilă), dar și produse moderne precum, crema antirid cu argan.

Așa că am crescut. Am trecut peste perioada pubertății și a adolescenței și am învățat că îngrijirea duce la frumusețe, iar frumusețea duce la încredere, însă toate acestea nu pot fi transpuse în realitate dacă nu ar fi încurajările și sfaturile femeilor din propria familie. Dacă nu ar fi familia, ce sfaturi de frumusețe ai putea să oferi prietenelor tale?

Îmi aduc aminte de zilele când mergeam la prietenele mele acasă și ne cremuiam și ne machiam numai ca să ne facem poze care mai de care mai dischisite și mai frumoase. Știam să ne machiem totuși, cu farduri discrete, asta învățasem de la mamele noastre. Însă cel mai mare impact al machiajului asupra chipului meu a fost la banchetul din clasa a VIII-a (tot o prietenă m-a aranjat) când m-au observat toți colegii și nu știau cine sunt. Asta mi-a dat încredere în mine să fiu eu însumi și să nu uit ce plăcut este să fi apreciată dacă te îngrijești.

În concluzie, îngrijirea de zi cu zi este importantă, deoarece ne ajută la îmbunătățirea imaginii de sine și la creșterea stimei de sine, iar familia te poate ajuta prin aprecieri și încurajări în a depăși diverse obstacole care au legătură atât cu frumuețea, cât și cu viața.Patricip cu acest articol la Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)