English lessons

Iubesc limba engleză. Nu știu de ce s-a prins tocmai ea de inima mea. Poate pentru că o știu și o vorbesc de estimativ 15 – 20 de ani. Nu o vorbesc precum un englez înnăscut și asta pentru că nu am întâlnit încă turistul cu care aș putea să o folosesc. Așa că astăzi am să împărtășesc cu voi experiența învățării limbii engleze.

Eu fac parte din generația copiilor cărora li s-a predat limba engleză încă din grădiniță. Adevărul este că nu-mi mai amintesc nimic de atunci. Apoi am început să fac engleză și la școală. Fiind copil, îmi plăcea să fiu la școală, să răspund la întrebările doamnei profesoare, mai ales când ne aducea tot felul de poze sau când venea cu casete audio și când primeam manuale colorate cu benzi desenate.

Însă cel mai mult am învățat engleză de la desenele animate. Acum sună ciudat să spui că ai studiat engleza fără profesor (nici chiar așa!) dar mai ales când profesorul ți-a fost nimeni altul decât Dexter, Johnny Bravo, Scooby Doo. Ca să nu mai spun că înveți engleza de acasă. Acum copiii nu mai învață engleză de la televizor (desenele animate sunt acum dublate pe toate canalele, incusiv cele care nu ar trebui să fie dublate), ci accesează cursuri de engleză online.

Și pentru că acum suntem în era tehnologiei moderne, copiii nu sunt singurii care vor să se îndrăgostească de limba engleză, ci și adulții. Ca să nu mai spun, că în România, este nevoie de cât mai multe platforme de învățare online, fie că este pe limba engleză, fie pe economie, mass-media etc. Și pentru că trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem, vroiam să vă spun despre platforma Engleza pentru Toți pe care vă invit să o accesați, deoarece vă oferă tot felul de sfaturi despre greșelile din limba engleză, despre motivația învățării limbii engleze sau despre engleza online în general.

Eu zic să încercați că nu are ce să fie rău. Profa se prezintă, are studii de specialitate, iar prețurile nu sunt inaccesibile. Cu toții știm ce importantă este în ziua de azi o limbă străină, indiferent că este engleză, germană, franceză, japoneză ș.a. Pe mine m-a ajutat mult în viață limba engleză, m-a ajutat să iau contact cu filmele, să râd la glumele de pe internet fără să fiu pe principiul „da`ce inseamnă aia?”. Mi-a dat o siguranță de sine. Și deși a fost greu la început, acum zâmbesc.

You are extraordinary! You can learn everything! Don`t forget that!


Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)