Cum să ai o afacere de succes

Ce este o franciză? Ei bine, nu am o definiție anume. Eu cred că este modul de a avea propria afacere, doar că reprezinți o companie bine cunoscută și ai ocazia să experimentezi tot ceea ce ține de management, cel puțin dacă îți dorești să devii antreprenor.

De ce să devii antreprenor? Antreprenor poți deveni dacă simți că esti creativ, că esti un bun lider și consideri că poți face ceea ce îți place cu adevărat fără să ai un șef îmbufnat sau colegi care chiulesc. Să ai o afacere implică responsabilitate, dar și beneficii.

Însă pentru a putea înțelege ce este o franciză, trebuie să intrăm în pielea unui viitor antreprenor. Așa că cel mai frumos mod de a avea o franciză este să ai o cafenea. Echipa Francize.ro oferă această oportunitate abordând domeniul Food & beverage și franciza The Coffee Shop (și multe altele).
De ce să alegem o franciză? Simplu. Poți avea siguranța că afacerea ta este cunoscută și cu ușurință poți face profit. De asemenea, dacă îți place cafeaua poți beneficia de training specializat de barista (adică cel care prepară și servește cafeaua). Un alt avantaj ar putea fi faptul că primești consultanță atunci când întâmpini diverse obstacole în calea succesului, în special atunci când dorești să îți găsești locație, dar și atunci când dorești să crești performanța.

Aș alege o cafenea pentru a avea propria afacere, deoarece mi-a plăcut foarte mult serialul Friends, iar eroii serialului mergeau mereu la cafeneaua lor preferată pentru a-și petrece timpul împreună și de ce nu, să-și reîncarce energia degustând cafea din niște cești colorate și mari. Pentru că știu că nu sunt singura fană a serialului, aș deschide la Brașov The Coffee Shop într-o zonă stradală și aș aduce ceva unic standardului: poze din serial sau replici celebre. Iar pe lângă mesele clasice aș adăuga și o canapea pentru cei mai buni prieteni care calcă pragul cafenelei. 

De asemenea, aș adăuga în meniu și rețete de cafele care să poartă denumirea personajelor din serial, ca de exemplu cappuccino Monica, Le Phoebe coffee, Rachel`s Frappe sau Celebrity by Joey Tribbiani (cafea servită cu un sandviș). Poate cine știe, cândva, îmi voi crea o afacere (am în plan asta, rămâne de văzut), poate voi investi într-o franciză sau poate nu.


Sursă foto
Dar revenind în prezent, fani ai serialului Friends, aștept comentariile voastre legate de retețe care să poarte denumiri de personaje. Oare ce cafea bea Gunther? Dar Janis?
Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)