Căsuța bloggerului

Casa visurilor mele nu există. Cel puțin în această clipă nu mă pot gândi la o casă anume. În schimb, pentru mine există locul de muncă ideal. Pe mine una personal, nu mă deranjează munca de birou și mi-ar plăcea să am propriul meu birou (ca loc de muncă), să am propria afacere. Dar nu poți avea propria afacere dacă nu ai un spațiu adecvat. Așa că în postarea de astăzi voi crea un proiect de casă.

De ce tocmai casă? Pentru că ar suna foarte mișto să ai un loc de muncă la casă și să-ți faci spații de birouri cât de mari și confortabile dorești, îți poți angaja propriul personal care să se bucure de un loc de muncă spațios și aerisit.  Ce afacere doresc să dezvolt?

O casă a bloggerilor. O afacere în care să angajez bloggeri pentru a scrie diverse articole. I-aș repartiza pe departamente: marketing, financiar, sport, satiră, beauty și culinar. Fiecare departament ar avea propriul blog, iar la final de lună, ca manager, aș alege cele mai bune articole și le-aș publica într-o revistă, tot concepută de bloggeri talentați.

Cum ar trebui să arate? Foarte frumos. Să fie o casă de maxim un etaj (parter + etajul I) cu 7 camere și două băi, una pentru fiecare etaj. Pentru că nu mă pricep foarte bine, de fapt deloc bine, la construcția unei casei (noroc că mă ajută imaginația), aș apela la o firmă de proiecte case.
O astfel de firmă se ocupă special de consultață achizții, amenajări, renovări, audit energetic, proiectare case și elaborare planuri urbanistice (certificate urbanistice). Prețurile diferă de la serviciu la serviciu, însă pentru o proiectare pentru case prețurile încep de la 4,9 euro/mp pentru propiectările personalizate, iar pentru cele standard de 1,9 euro/mp. Avantajul colaborării cu o firmă care se ocupă de proiectarea de case este acceptarea proiectelor personalizabile punând accent pe calitate.

Între timp, am decis cum ar putea să fie denumită afacerea mea: „Căsuța bloggerului”. Deși din descrierile de mai sus, „căsuța”, numai căsuță nu este, ci căsoaie, iată că am aflat că o pot personaliza așa cum doresc, pot alege să-mi fac ferestre mari, uși de lemn și chiar o izolație potrivită pentru a mă asigura că se păstrează căldura pentru mine și angajații mei. Căldura poate fi asigurată și prin pardoseală, pentru ca angajații mei să se simtă confortabil la locul de muncă. Chiar dacă aș știi că voi avea o cheltuială mai mare pe căldura prin pardoseală, aș economisi 45 % dacă aș avea un proiect de casă reușit.

Acum că exteriorul este gata, mă gândesc ce culoare să-mi zugrăvesc pereții „căsuței”. Aș face în așa fel încât fiecare departament să se bucure de altă culoare: marketing – galben, financiar – neutru, sport – verde, satiră – violet, beauty – roșu și culinar – albastru. Profitând de faptul că fiecare cameră va avea geam uriaș, angajaților le-ar crește energia și ar fi inspirați să scrie cele mai frumoase articole. Automat va fi și productivitate și calitate, căci va fi plăcere să lucrezi în astfel de camere. Ce-i drept, în biroul meu mi-aș zugrăvi cu alb pentru a lua cele mai bune decizii „la rece”.

Ce-mi doresc cel mai mult pentru angajații mei? Să aibă fiecare în biroul său câte o canapea pentru a se putea relaxa și a căpăta inspirație fără să fie stresați și presați de scrierea articolelor pentru blog. Angajați relaxați = productivitate; casă bine construită = calitate și siguranță. La o consultanță a firmei colaboratoare, putem beneficia de suport și onestitate pentru a avea parte un serviciu de calitate.

În concluzie, „Căsuța bloggerului” ar putea fi transpusă în realitate dacă ai beneficia de sumele aferente, că buni colaboratori sigur se găsesc. Ei există, însă doar trebuie căutați. Fie bloggeri, fie arhitecți, poți face din afacerea ta, locul pe care ți l-ai dorit dintodeauna. Și nu-l faci doar pentru tine, ci și pentru ceilalți. „Căsuța bloggerului” poate deveni o resursă de energie datorită resursei umane implicate, resurselor materiale și financiare utilizate.

Așa că dacă ai o idee de afacere, și îți dorești să investești pentru a obține un certificat de urbanism și a te dezvolta, poți apela la un serviciu de proiectare și construire.
Patricip cu acest articol la Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)