Ghid de supraviețuire pentru pregătirile de Crăciun

Mai sunt 3 săptămâni și sosește în casele noastre, sărbătoarea mea preferată. Crăciunul. Multe persoane ar spune: „de ce ai iubi Crăciunul? Nu este decât o sărbătoare care presupune cheltuirea unor sume mari de bani, consumarea nervilor prin hipermarketuri și ascultarea de colinde care se repetă în fiecare an”.

Persoanelor care cred asta, nu am decât să le spun: depinde din ce perspectivă privești. Dacă vrei să privești din perspectiva „ia uite ce are ăla în coș”, vei observa doar lucrurile care te copleșesc în goana după cadouri (banii cheltuiți, și de ce coșurile pensionarilor sunt mai pline decât ale tale). Pe măsură ce alegi să privești Crăciunul așa, vei vedea că pe măsură ce umpli coșul, vei arunca din ce în ce mai mult spre sfârșitul sărbătorilor.

De fiecare dată când o persoană spune că s-a plictisit de colindele care se repetă an de an, ei bine, se poate asculta alt gen de muzică sau te poți gândi la mesajul pozitiv pe care colindele le au, cum ar fi petrecerea timpului în familie, sărbători în doi sau chiar nașterea lui Iisus Hristos.

Dacă te simți obosit de fiecare dată când este Crăciun „pentru că faci multă treaba”, înseamnă că această sărbătoare îți displace și că trebuie să analizezi situația și chiar să te hotărăști să schimbi ceva în organizarea ta. De exemplu, dacă ai obosit, fiindcă ai făcut curat toată ziua și în toată casa, poți să organizezi camerele pentru curățenie. Câte una pe zi în funcție de cât timp ai când te întorci de la serviciu.

Deci, nu te lăsa pradă stresului și bucură-te de ceea ce ai. Fii alături de cei dragi ție! Fii mai bun!
Fii mai răbdător! Și o să vezi că vei avea parte de altfel de Crăciun. Trebuie doar să încerci.

Eu am început numărătoare inversă. Tu?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)