Homeschooling vs. public

Toată lumea se agită pe internet de situația Danei Nălbaru în legătură cu alegerea pe care a făcut-o atunci când și-a retras fiica din școala de masă, preferând să învețe acasă. Adică homeschooling.

În România acest sistem de homeschooling nu a fost implementat și nici nu se cunoaște foarte bine. Homeschooling-ul se practică în general în SUA, unde copiii celebrii sau cei care nu se adaptează în școala de masă sunt înscriși de către părinții lor să frecventeze cursuri acasă.

Foarte multă lume se întreabă dacă este rău pentru copil să nu meargă în școala de masă. În calitate de specialist, eu cred că este în regulă să facă homeschooling, doar dacă părintele îi adaptează programul copilului astfel încât să își facă prieteni, să parcurgă lecții care îi vor fi utile și se cer în luarea unei diplome. Altfel, acest sistem de homeschooling nu poate duce decât la închiderea în sine a copilului sau poate deveni antisocial. De asemenea, există riscul ca sistemul să nu fie acreditat, deci nici diploma de finalizare a studiilor să nu fie valabilă.

Dar homeschooling-ul are și părți bune: educația pe care o primește este centrată pe dezvoltarea sa, poate înțelege mai ușor anumite noțiuni și poate avea o relație mai apropiată cu profesorii săi (asta numai în cazul în care există o echipă de profesori pe domenii diferite, ca de exemplu, domeniul om și societate un profesor, domeniul științe alt profesor.

Este important să fim deschiși ca să-l putem înțelege pe cel din jurul nostru. Cu toată povestea asta, am văzut oameni care au fost mai mult împotriva homeschooling-ului pentru că au fost obișnuiți în școala de masă, iar reacțiile care sunt în public sunt normale.

Să nu uitâm însă că fiecare știe ce are acasă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)