5 ore într-o instituție publică

Anul acesta am zis să îmi încerc și eu norocul de a intra în sistemul de învățământ românesc. Am dat examen, l-am promovat, am medie bună, sunt în primii 10. Și ghiciți ce? Abia sunt posturi. Iar instituțiile comunică din gând în gând (nu din când în când).

Ieri specializarea mea a fost programată la ora 17:15 și am ajuns la ora 17 ca să fiu sigură că nu voi întârzia. Ghiciți ce (din nou): am intrat în jur de ora 21:30 și am ieșit pe la 22:15...estimativ.
În tot acest timp mi-au venit tot felul de idei și chiar o rimă.

1. „Am întrebat 100 de români, ce poți face cât stai la coadă la inspectorat? Sigur s-ar fi gâsit 8 variante. Puteți scrie într-un comentariu care credeți că ar fi fost răspunsurile.

2. Inspectoarea generală nu a ieșit din sediu cât timp am stat acolo, iar la un moment dat au intrat niște jandarmi. Probabil că se temea să nu fie linșată de populația enormă din curtea inspectoratului.

3. Un câine și-a făcut apariția la poarta unde se poate parca. Probabil că și el era pe post de jandarm.

4. Instituția este organizată ca o varză. Cu cârnați (îmi era foarte foame). Mai devreme spusesem că era o ciorbă totală.

5. La un moment dat a venit ploaia pe la 8.
Fie ploaie, fie soare,
Fie noapte, fie zi
Tot la inspectorat vei fi.

Nu am prins post. Încă aștept să apară ceva. Păcat că oameni motivați trebuie să aștepte să practice o profesie care la noi în țară nu prea mai are șanse. Cu legislație prost făcută, și organizări de mântuială, încă mai sunt oameni care încearcă. Asta îmi dă speranță.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)