Taxi și smerenia

Noua melodie a  trupei Taxi a stârnit controverse de câteva zile încoace. Titlul este „Despre smerenie” și în videoclip apar vedete de top ca Teo Trandafir, Ștefan Bănică, Oana Pelea etc.

Trupa a cântat (după cum îi spune și titlul) despre smerenie (sau modestie). Oamenii au scos în evidență Catedrala Mântuirii Neamului, care se zvonește că va avea aur și nu mai știu ce metale prețioase pe ea.

E complicată chestia cu smerenia, însă din păcate românul nostru drag este cam ipocrit la unele lucruri sensibile, cum ar fi însăși smerenia. În zilele noastre nu mai avem exemple de semerie în jur. Nu știu dacă însăși Catredala Mântuirii Neamului trebuie să fie un exemplu de smerenie, ci preoții. Ne lipsesc astfel de oameni. Ei trebuie să fie după modelul lui Iisus Hristos. Să pună și ei în aplicare învățăturile din Biblie, Iar noi, cei care nu îmbrăcăm haine preoțești, ar trebui să luăm în seamă (pe lângă învățăturile din Biblie) vorba: ”Fă ce zice popa, nu ce face popa”. 

Eu din când în când mai trec și pe la Biserică (recunosc, nu la slujbe pentru că nu am răbdare să ascult bârfele de pe lângă mine), deci nu stau să mă gândesc că nu știu ce mai e din aur pe acolo. Într-adevăr mă deranjează faptul că tarifele sunt exagerate, atât la lumânări, cât și pentru evenimente, dar pentru asta nu ies in stradă să protestez și nici nu fac evenimente pe Facebook.

Preoții greșesc atunci când cer prea mult de la oamenii de rând. Iar oamenii de rând greșesc că arată cu degetul. E drept, ne lipsesc spitale și școli. Dar nu cred că ține de Biserică.

Ideea este să avem și noi răbdare. Cât despre smerenie, cel mai bine e să lăsăm capra vecinului (mă gândesc).

E doar opinia mea. Melodia chiar îmi place.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)