Mall nou la Brașov

Se tot discută în Brașovul nostru mult iubit de construirea unui nou mall în locul fostei fabrici Hidromecanica, dărămată de vreo 5 ani(?). A fost o perioadă în care se specifica faptul că în locul fabricii se va construi hipermarketul Cora. Până la urmă care este adevărul?

Vă spun eu: au eliminat o fabrică care (scuzați cacofonia) avea locuri de muncă și productivitate (sunt convinsă ca mai avea) și preferă să construiască un mall. Este adevărat că și mall-urile oferă locuri de muncă, dar pe de altă parte nu produce. Ci consumă. Consumă prin noi cei care cumpărăm. Și consumăn ceea ce cumpărăm.

Să nu înțelegeți că am ceva cu mall-urile. Ba din contră, am perioade când umblu prin Coresi (la cinema, la magazinul de animale etc), în Unirea mă întâlnesc cu prietenii apropiați, iar cândva mergeam și prin Eliana pe vremea când era cinema și Real/Auchan, iar prin Magnolia ce-i drept nu am mai fost de mult, dar îmi făceam veacul și pe acolo. Deci, îmi plac.

Dar până să se gândească investitorii (mâncai-ar mama pe ei! - nu știu dacă am scris corect) ce să construiască acolo, nu era mai bine dacă nu demolau fabrica? În loc de grămada de pietre care este acum în zona respectivă, nu era mai bine dacă erau niște muncitori care să tragă tare pentru economie?

Poate vorbesc comunist. Nu știu. Cred că magnifica criză economică din 2009 a fost de fapt o criză de identitate. Poate s-a dorit o societate de consum. Că așa se poartă.

Sper ca noul mall să aibă succes și să nu fie nevoie de o altă criză pentru a avea o nouă grămadă de bolovani și multe alte efecte nedorite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)