De ce e bine să mergi la târgurile de carte și muzică

Și anul acesta la Brașov a fost Târg Internațional de Carte și Muzică. Pentru mine este al treilea an consecutiv, când mă duc, de obicei plănuiesc să mă duc doar în trecere, dar de fiecare dată sfârșesc ori prin a-mi achiziona o carte (sau mai multe) sau a participa la vreun discurs interesant.

De ce e bine să mergi la târgurile de carte si muzica? Ei bine, întodeauna vei găsi lucruri de bun gust: de la cărți, la cd-uri cu muzică originală, la ceaiuri aromate sau diverse dulciuri extrem de scumpe, dar nemaipomenite și chiar căni drăgălașe.

Prețurile cărților sunt relativ mici, găsești cărți la prețuri începând cu 5 sau 10 lei, depinde de editură. Anul trecut spre exemplu am cumpărat 2 cărți, ambele cu 5 lei., de la edituri diferite. Depinde cât buget îți propui să cheltuiești și ce cărți te interesează. Eu de obicei sunt interesată de beletristică sau biografii - asta bineînțeles dacă vă place să citiți.

Pe măsură ce te plimbi prin târg treci și pe lângă un stand cu ceaiuri aromate și dulciuri. Vreau să vă spun că toate arătau bine, salivez acum când îmi aduc aminte, Dulciurile variau, erau și bomboane cu 3 lei bucata, dar și ciocolăți la kilogram. Cât despre ceaiuri, acestea erau în pachete ce conțineau fructe și plante uscate în diverse combinații. Prețurile plecau de la 12 lei/punguța.

Cât despre discursurile interesante, în fiecare ediție s-a discutat despre istorie, politică, viața de scriitor, educație etc. La aceste discursuri se mai lansează și câte un cd sau o carte, deci nu e de ratat dacă vrei și autograf de la o personalitate marcantă.

După ce participi la un asftel de târg cu siguranță rămâi cu ceva, fie că ai cumpărat, fie cu experiența.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)