Societate tip „junk-food”?

În timp ce lucrez la lucrarea de licență, m-am (re)întalnit aș spune eu, cu o carte foarte interesantă care scoate în evidență lucruri ce se petrec la nivelul societatii actuale.

Vă place să mâncați de la fast-food? Considerați că nu mai aveți timp să luați masa acasă sau pur și simplu nu mai aveți timp/chef să gătiți? Dacă răspundeți cu da, la cel puțin una din întrebări, citind această carte, veți descoperi că în spatele industriei fast-food, stă în primul rând alegerea noastră de a mânca junk food, iar în al doilea rând se află valori ale societății pe care nu le conștientizăm.

Autorul prezintă valorile după care societatea „tip fast-food” se ghidează. Acestea sunt precum mâncarea de acest tip: preparată rapid, cu calorii multe și care dau dependență. Așa este și societatea actuală: mereu pe fugă, care nu mai arde atâtea calorii precum ardea cândva (în sensul faptului că societatea a devenit mai comodă, tinde mai mult spre lux) și care dă dependența de „nimicuri”.

Recomand cu căldură cartea lui George Ritzer, „McDonaldizarea societății” (care mi-a dat dependența de a o citi) pentru a putea avea o viziune mai în ansamblu în privința vieții noastre de zi cu zi. Cartea impresionează și în același timp oferă controversă.


Între timp, eu mă întorc la munca mea pentru finalul studiilor. Mult spor la citit!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)