Sesiunea și viața de student

Oficial s-a intrat în sesiunea studențească de iarnă și pe alocuri vezi tineri care se îndreaptă spre sălile de lectură ale bibliotecilor cu laptop-urile, cu cărți în mână, iar alții cu iubitul/iubita.

Și eu evadez periodic la sala de lectură pentru a îmi pregăti proiectele pentru diverse examene, dar și pentru că sunt cărți pe care nu le pot lua acasă, dar le gasesc acolo.
Nu locuiesc la cămin ca să pot spune  cum este pe acolo în sesiune, dar din auzite înțeleg că nu e fain când cineva dă drumu` la manele și tu vrei să înveți. Pot spune că sunt norocoasă că stau cu părinții încă.

Un truc pe care îl folosesc când învăț pentru examene este să dorm cât de mult pot. Dorm câte 10-12 ore/noapte în sesiune, iar dacă nu reușesc mai adorm ziua câte 2-3 ore. Merg pe principiul creier odihnit-eficiență în învățare.

Un lucru care obișnuiesc să-l mai fac în sesiune este să mă răsfăț. Ciocolata este ceva nelipsit în perioada asta stresantă. Îmi asum fiecare gram în plus la cântar dacă iau notă bună la fiecare examen.
Chiar dacă emoțiile examenelor copleșesc, secretul este să respirăm și sperăm la succes.

Le doresc tuturor studenților bafta în sesiune și profilor spor la corectat!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)