Motive pentru care iubesc România

Sunt româncă și nu mi-e rușine să o spun. Chiar dacă de cele mai multe ori privim spre partea negativă, astăzi este ziua națională și trebuie să privim spre pozitiv.
Am stat eu astăzi și am cugetat și m-am gândit ce iubesc eu la țara mea.
1. Pentru că avem peisaje minunate. Avem munte, dealuri, câmpii, mare, fluviu, râuri multe, peșteri, multe bogății ale pământului, floră și faună bogată.
2. Pentru tradițiile care le avem aici. Ursitoarele, pețitul, bocitoarele, sânzienele, pomenirea morților, colindatul, mersul cu ”capra” și cu ”ursul”, plugușorul, Boboteaza și probabil că sunt mult mai multe.
3. Mâncarea este delicioasă. Sarmalele, mămăliga, micii, tocanele, ciorbele, slănina, poalele în brâu sunt câteva dintre bunătățile care ne sunt specifice nouă.
4. Pentru că îl avem pe Porumbescu, Enescu, Brâncuși, Eminescu, Caragiale, Prunariu, Vlaicu, Vuia, Hagi. Ne mândrim cu Nadia, Andreea Esca, Simona Halep, Ana Aslan etc.

5. Pentru că suntem latini. Suntem focoși, nu ne place să ne păcălească alții și strălucim când e vorba de ceea ce putem face.
6. Pentru că limba română este deosebită. Îmi plac străinii care încearcă să învețe o limbă pe atât de grea, pe atât de frumoasă.
7. Pentru că ne place să facem haz de necaz.
8.  Avem 4 anotimpuri.
9. Pentru istoria noastră interesantă, am trecut de la un popor tracic, la un popor roman, la 3 popoare separate ca mai apoi să ne unească și să devenim un tot unitar, am avut parte de regi, de vremuri sărăcăcioase, dar valoroase și iată-ne aici, în prezent.
10. Chiar dacă tot restul anului ne înjurăm unii pe alții, totuși ne place de noi, cel puțin de câteva ori pe an.

Și motivele pot fi cât mai multe și cât mai variate. Depinde de fiecare dintre noi. La mulți ani România, la mulți ani dragi români! Doamne ajută!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)