Lecții pe care le-am învățat în 2015

Mai sunt câteva zile și 2015 ajunge la final. Timpul a trecut foarte repede, ca de obicei, iar eu m-am gândit pentru prima dată în viața mea să fac o mică retrospectivă legată de ceea ce am realizat în 2015.

A fost un an interesant, pe care pot spune că l-am trăit din plin. Probabil că dacă nu aș fi avut problemele de sănătate care m-au tot supărat în acest an, ar fi fost bine. Chiar a fost un an în care am descoperit că există doctori excelenți care își dau seama când tu ca pacient nu ești în regulă.
Și nu le-am dat mită.

Am învățat că uneori prietenii pot să te rănească serios, iar lor să nu le pese. Trebuie să nu-mi mai pese nici mie atât de mult. În schimb, am câștigat alte persoane care m-au pus pe picioare și m-au ajutat să mă redescopăr. Deci, pierzi într-un loc, câștigi în altul. Anul acesta am descoperit mersul la aerobic. Și deși înainte spuneam că nu mi se potrivește, am realizat că sportul se potrivește oricui. Abia aștept să treacă sărbătorile și sesiunea de examene pentru a merge din nou la sală.
Nu pot să uit că anul acesta am avut reușite la facultate, de la examene, burse până la achizitionarea unui laptop din bani câștigați dintr-un concurs. Am învățat că uneori competiția este frumoasă atunci când te implici corect și nu te uiți ce este în grădina celuilalt. 

Am mai învățat să uit de trecutul trist și să mă bucur de ceea ce am acum. Și am parte de multe lucruri frumoase. Cred că fiecare dintre noi dacă s-ar concentra doar pe lucrurile pozitive, va descoperi ce frumoasă este viața. În fiecare zi descopăr ce înseamnă iubirea adevărată datorită unei persoane cu suflet bun.

Anul acesta a fost unul plin de lucruri aparte pentru mine, spun aparte pentru că au fost lecții din care a trebuit să învăt cum să fiu un om mai bun. Mă străduiesc să fac asta zi de zi, deși nu este ușor. Dar cine zice că este?

Îmi doresc în anul ce vine să avem parte de pace și liniște sufletească, să zâmbim și mai mult decât în 2015, și să fim buni unii cu alții. Cam atât.

P.S M-am lăudat că voi face prăjituri de Crăciun. Ei bine, nu mi-au ieșit. Data viitoare nu mai iau nicio rețetă de fursecuri de pe net. Încă o lecție: internetul are și capcanele sale. La mulți ani!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)