Educația sexuală la copii

A apărut de curând în presă un fragment dintr-un manual în care li se explică copiilor cum se petrece actul de ”a face dragoste”. Ce era mai interesant mi s-a părut limbajul folosit în material.


Este drept, copii trebuie să aibă parte de educație sexuală încă de mici. Ca să fiu clară, educația sexuală nu înseamnă doar despre sex la modul ”Let`s make love tonight”, ci la educația despre organele genitale despre igiena intimă, care este diferența dintre genuri. Așa ar trebui să înceapă încă de la grădiniță.

Apoi când ajunge la școală, cu siguranță va întreba de unde vin copii, iar părinți trebuie să le explice fără a explica la modul pervers cum se întâmplă acest act. Că doar spunem adevărul, zic eu.

Probabil sunt părinți care vor citi și vor spune că nu stiu ce înseamnă, că nu am copii. Nu cred că trebuie să fi părinte că să te gândești că unui om pe care îl iubești nu îl minți. Cum spunea o fostă profesoară de a mea din anul II de facultate: ”minciuna este valabilă numai atunci când salvezi cuiva viața”. În cazul copiilor, e bine să le spunem noi cei care educăm (părinții și profesorii) adevărul despre sex copiilor, ca să nu caute ei informații greșite și să se piardă în negrul vieții.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)