Dacă aș fi șofer și mi-ar muri bateria

Acum o săptămână m-am hotărât să pornesc cu mașina către Sinaia pentru a urca până la cota 1400 să mă bucur de peisaje superbe și de aer proaspăt.

Plec fain frumos de dimineață de la 8, fac rapid un rucsăcel în care îndes un termos cu ceai, sandvișuri și ceva dulce, îl arunc pe scaunul din dreapta și pornesc. Pentru că sunt din Brașov, am pornit spre Sinaia de la Predeal, un drum cu curbe serioase la care trebuie să fi atent. După ce am trecut de curbe, mi-am dat seama că se aprinde un beculeț pe bord. Prima oară nu am luat-o în serios, dar după 3 secunde am realizat ca trebuie să trag pe dreapta, pentru că ceva nu este în regulă. Așa că am decis să opresc motorul și să-l pornesc din nou. Ei, ce să vezi? Mașina nu mai pornea.

Prima reacție a fost să mă panichez, dar apoi mi-am revenit. Am deschis capota, dar nu ieșea fum. Ulei am , benzină am, le-am pe toate ok. Apoi mă trezesc: bateria! Ce mă fac? Cum ies din situația asta? Pe cine chem să mă ajute? Bine că am internet pe telefon.

Așa că am accesat motorul de căutare pe baterii auto. Printre rezultatele descoperite am dat de un magazin de baterii auto care mi-a stârnit interesul datorită livrării rapide și pentru modalitățile de plată. Am verificat din nou numele bateriei și indicațiile și am contactat magazinul pentru o baterie auto Varta.

Am aștepat aproximativ o oră și jumătate până a venit specialistul, deoarece a venit de la București și a fost chiar foarte drăguț, mi-a făcut ”puiuțul” să pornească. Bine că am avut provizii cu mine. M-am simțit avantajată de accesarea unui magazin online datorită faptului că au fost promți în răspuns. Și că m-am putut bucura până la urmă de ziua de relaxare propusă pentru mine.


Particip cu această poveste la SuperBlog 2015 și chiar dacă nu am mașină și nu conduc, dar dacă aș avea, probabil că aș proceda în caz de ”moarte a bateriei” așa cum am povestit mai înainte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)