Frumusețea naturii

De curând, adică ieri, am urcat pe Masivul Piatra Mare. Nu am cuvinte să vă spun cât de special a fost. Urcatul pe munte este un lucru aparte care l-am descoperit acum 2 ani când am urcat tot pe Piatra Mare, dar nu am ajuns decât până la cabană. Anul ăsta am mers până în vârf.
Muntele trebuie privit ca și casa ta: trebuie protejat (nu aruncați gunoaie, nu rupeți flori etc), dar și admirat: peisajele spun totul.
Traseul nu este dificil, pot spune că și o fricoasă ca mine a ajuns sus, așa că și voi puteți!
Lucruri care vă sfătuiți să nu le faceți:
1. Urcarea nu se face foarte târziu! Am văzut turiști care urcau  la ora 3 când se cobora, ei urcau. Ideal este să începeți să urcați in jurul orei 8 maxim 9 dimineața.
2. Îmbrăcămintea contează. Fără pantaloni scurți de blugi să vi se vadă bucile (da, am văzut pe cineva în zona 7 scări), fără teniși albi nou nouți sau șlapi (mi s-a ridicat părul în cap când văzut), tricouri 100% bumbac (da, am transpirat îngrozitor în ele și erau ude ca după spălat = risc de răceală, pe munte bate vântul).
3. Un sfat bonus de la mine: grijă ce șosete purtați! Eu am purtat șosete cam subțiri și am făcut buba. Lesson for me.

Am urcat în gașcă de fiecare dată pe munte și este super mișto, recomand să mergeți cel puțin câte 4, garantez că va fi de 1000 de ori mai plăcut decât vă închipuiți.


În rest, merită efortul pentru relaxarea pe care o ai și peisajele care le vezi pe munte, indiferent de locație.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)