Amintiri din curtea școlii

Astăzi a început un nou an școlar. Pot să zic că îmi aduc aminte cu drag de anii de școală, de profesorii mei, de colegii mei. Îmi aduc aminte că-mi plăcea să stau în prima bancă, nu știu de ce, dar știu că rețineam lecțiile mai ușor și vedeam mai bine la tablă.

Probabil că am mai povestit asta, însă atunci când eram în școala generală, eram o gașcă întreagă care plecam spre aceeași școală. Numai din același cartier eram în jur de 6-7 copii, iar pe drum îi mai „culegeam” și pe alții. Era un sentiment plăcut, nu era zi să nu râzi sau să nu povestești ce ai făcut peste weekend.

Când ajungeam la școală, priveam tot timpul terenul de sport să văd dacă nu cumva era băiatul de care îmi plăcea pe atunci. Evident, la liceu lucrurile au stat altfel. Îmi amintesc în clasa a noua, toți bobocii își căutau „piesa” pe care să o observe în tăcere.

Trebuie să recunosc că nu-mi plăcea să merg la școală iarna. Cred că majoritatea fetelor admit asta, dar uram să fiu „spălată” cu forța, bulgărită și lasată să zac cu zăpadă în pantaloni toată ziua. Însă, singura perioadă din iarnă care îmi plăcea, era când venea vacanța de Crăciun. Din fiecare clasă se auzeau colinde, unele clase erau împodobite de către elevi și părinți.Profesorii așteptau și ei nerăbdători sărbătorile de iarnă. Era frumos.

Astăzi m-am uitat la știri. Mă uitam la chipurile elevilor. Nu era nimeni trist. Sunt sigură că fiecare dintre ei abia așteaptă să povestească ce a făcut în vacanță sau să se cunoască cu noii colegi. Anii de școală înseamnă amintiri.

În încheiere, vreau să vă zic, să aveți parte de un școlar cât mai bun, cu sănătate și tot ce vă doriți. Și nu uitați, creați-vă amintiri care să vă aducă zâmbetul pe buze!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)