Street Food Brasov - overrated?

După multe auzite și după promovarea de pe Facebook, m-am decis să merg și eu la Street Food, organizat și în Brașov, de această dată. Locația este amplasată, după cum majoritatea știți, sub Tâmpa, orarul este în timpul săptămânii de la ora 12 la 23, iar în weekend de la ora 10 la 23 (24 - 27 august).

Eu am ajuns azi în jurul orei 19 și am rămas mască de modul cum este organizat totul; pentru cine nu a mai fost până acum la un Street Food, mâncarea se servește dintr-o rulotă și în general găsești preparate care se servesc cu mâna. Deci să revin la subiect. Toate aceste rulote erau amplasate pe o alee destul de strâmtă, astfel încât trecătorii și viitori consumatori nu aveau loc unii de alții. Se formaseră cozi interminabile, iar persoanele care au venit cu bebeluși în cărucior (da, ați citit bine) nu aveau loc să treacă de câinii în lesă care păreau (sărăcuții!) că vor deveni sanitarii evenimentului.

Apoi, am zis că totuși parcă miroase bine și aș ciuguli ceva, mai precis un burger (pentru că asta îmi doream în prinicipal), am zis că mno, hai să mă așez și eu la o coadă. Până m-am prins cum stă treaba, că într-un colț al rulotei plătești, iar la coadă stai doar cu bonul, m-am trezit că bucătarii luau pauze între comenzi pentru a prepara alte comenzi. Ceea ce recunosc, m-a ofticat pe deplin. I-am înțeles într-un final pe bucătari, dar în același timp, aveam și un gust amar.În final, după 3 rulote unde am pățit același lucru, la a patra a fost cu noroc. Ora la care într-un final am reușit să servesc ceea am dorit a fost 21:30. Not cool. Partea bună e că am mâncat un burger făcut în fața mea, gustos, proaspăt. Prețul a fost 20 de lei că am luat și cartofi prăjiți, dar prețurile diferă de la stand la stand. Ca desert am gustat niște cannolli pe care am dat 15 lei, care mi-a fost greu să-l mănânc din cauza aparatului dentar, dar care avea o cremă delicioasă.
Cannolli cu vanilie (burgerul nu a mai apucat să fie pozat)

Per ansamblu, festivalul mi se pare supraestimat, la rulote se putea mânca și în anii `90, se poate și acum, deci nu e mare fenomen; e doar un trend. Cel puțin, asta e părerea mea, poate că sunt persoane care au mai participat și la alte Street Food-uri și au savurat fiecare clipă acolo. Poate cândva se va organiza la Brașov în Centrul Civic, locație care nu a mai fost folosită de multă vreme pentru niciun festival.
Oricum, toată această experiență, mi-a amintit de o melodie:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)