Înapoi din vacanță

Știu că nu am mai postat de câteva săptămâni. Am fost destul de ocupată cu examenul de titularizare (pe care l-am și luat), cu câteva plimbări și cu hotărârea de a mă înscrie la master.

M-am întors din vacanță mai odihnită și fericită. Încep să simt cum creativitatea vrea să fie așternută „pe hârtie”, așa că mi-ar plăcea să împărtășesc cu voi pe unde m-am plimbat.

1. București. Am început bine, nu? Deși, nu e prima dată când trec prin București, mereu mi-am dorit să văd mai mult decât trafic și semafoare. Din păcate, a plouat. În schimb, am putut vedea cât de repede se poate face o shaorma (sub un minut).
Ce mi-a plăcut: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului și rapiditatea cu care se face shaorma.
Ce nu mi-a plăcut: faptul că șoferii nu semnalizează și că traficul este aglomerat (nu vreau să știu cum e iarna) și străzile sunt nemarcate.


2. Peșterea Dâmbovicioara. Superb loc. Te fură peisajul, în special dacă mergi pe culoarul Bran - Rucăr e imposbil să nu te îndrăgoatești de verdele crud, vacile care pasc liniștite și de vulpile pe care s-ar putea să le întâlnești (i-am văzut doar coada).
Ce mi-a plăcut: peisajul rustic, șerbetul și siropul de fragi (pe care le găsești direct de la oamenii din loc), faptul că am aflat că a existat o specie de urs (care a dispărut acum mult timp) și a avut bârlogul în peșteră.
Ce nu mi-a plăcut: pe alocuri sunt gunoaie care nu păreau prea recente.
Cost intrări: 2 lei (intrarea în Parcul Național Piatra Craiului) și 8 lei (intrarea la peșteră).

3. Mânăstirea Curtea de Argeș. E păcat să ratezi mânâstirea dacă treci pe la Peștera Dâmbovicioara. Mânăstirea se află la 80 de kilometri, drumul pe care noi l-am parcurs (prin zona Câmpulung) nu a fost cel mai ok, dacă ești cu mașina personală e posibil să o strici, fiindcă sunt multe cratere (nu gropi); în sate drumul este asfaltat, dar între sate este dezastru. În fine, mânăstirea este o adevărată capodoperă: curtea este impecabil întreținută, picturile realizate în mânăstrire sunt considerate opere de artă, iar dacă nu treci fără să observi mormitele familie regale din România și moaștele Sfintei Filofteia, din nou, e păcat (aici nu mă refer neapărat la religie).
Ce mi-a plăcut: totul este curat, îngrijit, simți că ești într-o mânâstire, ceea ce în anumite zone ale țării, în mânăstiri nu vei întâlni această liniște.
Ce nu mi-a plăcut: nu poți vedea mai mult în micul orășel Curtea de Argeș.
Cost intrări: 2 lei în mânăsirea în care se află mormintele familiei regale și taxă foto în interiorul mânăstirii.
Locuri pe lângă care am trecut, dar probabil pe care mi-ar plăcea să le văd în amănunt: Câmpulung Muscel și Râmnicu Vâlcea, mai precis Căciulata. Nu mai știu exact motivul pentru care nu am oprit, probabil faptul că aveam niște obiective bine stabilite.

Cam asta a fost vacanța mea. Scurtă, dar frumoasă. Pentru următoarea vacanță, mi-ar plăcea să vizitez zona Maramureșului, iar dacă ați vrea să-mi recomandați și alte zone din România, sunt deschisă la sugestii și păreri.

Pentru cei care acum pleacă în concediu, le doresc să se bucure de el ca la carte și îi sfătuiesc să vadă mai mult decât un șezlong și o plajă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)