Țara arde și baba se piaptănă

Proverbul se potrivește perfect situației legate de legea corupției din România. Da, dragi parlamentari și miniștri e necesar ca abuzul în serviciu, corupția și ținutul cu dinții de un scaun fără a permite egalitatea de șanse ar trebui sancționate. Nu grațiate.

Există legi care ar trebui să fie proritatea numărul 1 în această țară:

1. Legea contribuției la asigurările de sănătate. Mai precis, funcționalitatea Casei de Asigurări de Sănătate care ne stoarce 5 % din salarii și de care beneficiem foarte puțini dintre plătitori. De obicei, răspunsul celor ce lucrează cu analizele medicale este „nu (mai) sunt fonduri” atunci când sosești cu trimitere de la medicul de familie.Deci, la ce atâta alergătură și hârțogăraie dacă tot nu poți beneficia de controale medicale?  Programul acela cu analize gratuite care a fost implementat prin 2007 a fost destul de ok.

2. Legea Educației Naționale. Una din cele mai ciudate legi, care suferă modificări năucitoare și care nu conicide cu realitatea de pe piața muncii. Educația ar trebui să fie strâns legată de piața muncii care să ofere angajaților, dar și angajatorilor deschidere spre a scadea rata șomajului (în prezent este de estimativ 5 %) și a investi în cursuri de calificare. De asemenea, e important de modificat și legea care asigură funcționarea consilierilor școlari, logopezilor. Legea Educației înseamnă mult. Este una din cele mai complicate legi ale oricărui stat, dar este mai relaxant să ne ușurăm munca cu legi minore care sfidează orice logică.

3. Legea vaccinurilor. Este important să existe o lege a vaccinurilor care ar trebui să cuprindă stocul vaccinurilor, cine poate fi vaccinat, condiții de vaccinare, efecte adverse și chiar sancțiuni pentru refuzul vaccinării contra bolilor grave.

4. Legea Asigurărilor Sociale. Aici nu cred că mai este necesar să spun mai multe.

5. Legea Salarizării Naționale. E în lucru, sperăm că nu va fi vreo nebunie.

Deci, am punctat câteva dintre legile importante ale țării. Dragi autorități ale statului român, avem atât de multe lucruri care nu funcționează, iar voi vă aranjați frezele și vă salvați fundurile.

Fără cuvinte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)