Călătoria mea într-un oraș favorit

Eu astăzi voi vorbi despre al doilea oraș preferat din România (pe primul loc este evident, Brașovul), și anume Cluj – Napoca. Clujul l-am viziat prima dată în 2007 când am mers în vizită la niște rude pe care nu le-am cunoscut niciodată și care îmi sunt foarte dragi acum. Aveam 15 ani pe atunci si nici cea mai vagă idee că ceea ce voi vedea îmi va lăsa o impresie atât de bună.

Ce mi-a plăcut: Grădina Botanică în care se regăsesc foarte multe specii de plante și copaci, fiind impresionată de bananier și de grădina chinezează. Pentru prima oară la Cluj m-am plimbat cu hidrobicicleta în Parcul Mare și am avut un sentiment de relaxare. Oamenii sunt calmi, prietenoși, oricând disponibil să-ți răspundă la vreo întrebare, mai ales când te rătăcești, așa cum am pățit-o eu acum 2-3 ani când m-am plimbat cu autobuzul, nu glumă.

Ce nu mi-a plăcut: este un oraș mare, eu fiind obișnuită cu un oraș mic precum Brașovul, mi s-a părut obositor. De asemenea, am prins la un momentat asfaltarea mai multor cartiere, astfel încât s-a circulat bară la bară minute în șir. Aveai timp să iei prânzul sau cina în mașină.

Cluj – Napoca e un oraș deosebit. Poți călători într-acolo cu trenul (CFR), cu avionul (către aeroportul Napoca) sau cu mașina (fiind din Brașov, am pornit spre Sighișoara – Ungheni – Luduș, Câmpia Turzii - Cluj).

Și am și o veste pentru voi: puteți călători și câștiga un kit pentru testarea ADN-ului care vă poate ajuta să vă descoperiți rădăcinile. Concursul se numește The DNA Journey și sunt puși în joc 1500 de Euro, numai buni de o vacanță într-un oraș favorit.
Vă ofer ca amintire o poză cu mine din Cluj, de când m-am plimbat pentru prima dată cu hidrobicicleta (prin 2008 din câte îmi aduc aminte, eram a doua oară în Cluj, în total am fost de 4 ori).Particip cu acest articol la Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)