Aventuri pe taxi

Acum s-a încheiat și Spring SuperBlog. Nu va exista neapărat o postare în acest sens, bucuria mea e că am avansat față de 2015. Am terminat pe locul 57 din aproximativ 69 de finaliști (adică au participat la toate probele). În orice caz, activitatea reintră în normal: voi  reveni la postările de weekend, așa cum v-am obișnuit de ceva timp.

Știu că au trecut câteva zile de la scandalul pe care l-au făcut taximetriștii împotriva Uber. Nu văd sensul în a explica ce este Uber, au site, s-a explicat și în mass-media. Cert este că a stârnit revolte din partea taximetriștilor, care spun că ei plătesc taxe, Uber nu.

Eu personal am circular o singură dată cu Uber, dar nu am „comandat” eu, ci un amic care avea instalată aplicația. Trebuie să recunosc că am avut ceva emoții, pentru că circulam cu o mașină care nu avea niciun însemn că ar fi taxi, dar cursa a fost chiar ok. Trebuie să fiu sinceră și să spun că a fost mai bine decât cu taxi.

Am avut tot felul de aventuri cu taxi-urile, în special în Brașov. Majoritatea taximetriștilor din Brașov sunt ciudați (e adevărat că nu toți, jos pălăria pentru aceia). Îmi aduc aminte că am circulat o dată cu un șofer, pe care nici în ziua de azi nu l-am uitat: mergea cu 80 la oră prin oraș, asculta manele la maxim și când a întors capul să îmi spună cât costă drumul, nu avea cea mai profesionistă ținută: era tuns periuță și în față avea breton. Mai avea o privire de „ce faci pisi, te scot la o înghețată” și era pachetul complet.

O altă întâmplare pe care am avut-o a fost cu un șofer care era să facă accident cu mine și câteva rude în sensul giratoriu. Nu a fost o senzație prea plăcută. Mi s-a întâmplat să merg gu taximetriști care avea manuea la maxim, fumul de țigară care mă făcea să leșin sau condusul agresiv.

Dar cred că cel mai tare m-a deranjat la taximetriști, este că nu sunt cei mai corecți când e vorba de a te duce la destinația dorită. Aici mă refer, la cei care nu te lasă să te urci în mașină, dacă nu te duci în zona în care vrea el să meargă. Dacă tu locuiești în cartierul Tractorul, iar el merge în Steagu', pur și simplu nu te va lua. Și atunci se încuie în mașină. Păi ce-i de făcut într-o astfel de situație?

Taxi-uri în Brașov nu prea sunt. Numărul a scăzut. Dacă este o zi ploioasă, găsesști foarte greu o mașină care să te ducă la destinație. A, să nu uit: nici dispecerele nu sunt mai breze! Dar asta e altă poveste.

Sunt sigură că există și taximetriști în regulă, nu aș vrea să generalizez. Și mai sunt sigură că există și clienți nașpa. Dar eu cred, că dacă, te-ai angajat ca taximetrist, ești responsabil de servicii de calitate. Dincolo de taxele pe care le plătești la stat.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)