Ștrumphița și chipul blănos

Fiecare dintre noi are câte o poveste de când era strumph. Știți voi, acea perioadă a vieții noastre în care ne jucam, ne împrieteneam și făceam parte din mica noastră „societate”, denumită anturaj. Da, perioada copilăriei care este reprezentată de joc, poveste și voie bună. Și pentru că îmi aduc aminte cu plăcere de perioada copilăriei, vă voi spune o scurtă povestioară:

A fost o dată o strumphiță care în lumea ei avea multe – multe jucării: păpuși, lego, un set de bucătărie pentru copii, casete cu povești. Dar dintre toate jucăriile pe care le avea, strumphiței îi plăcea cel mai mult să se joace „de-a casa” împreună cu păpușica ei Barbie pe care o îmbrăca în hainele create de ea, îi aranja mobila și îi căuta un „iubit”. În colțul camerei ștrumphiței se afla un chip blănos care mijea ochii atunci când păpușa Barbie a ștrumphiței îți făcea apariția. Pândea în fiecare zi pentru a vedea încotro se îndrepta păpușica. Dar ea nu se mișca niciodată de una singură.

Într-o seară strumphița a plecat să ia cina, lăsând „casa” și păpușa să se bucure de lumina becului. Curiozitatea a făcut ca privirea chipului blănos să se îndrepte spre păpușa lăsată singurică. Ajungând lângă aceasta, se hotărî să vadă de ce nu mișcă nimeni în absența ștrumphiței.

Bineînțeles că năsucul nu a trădat chipul blănos! Când a văzut că totul este lipsit de vlagă, s-a gândit că ar fi bine să-și bage lăbuța...buf, trosc, pleosc și toată „casa” păpușii s-a dărămat. Atunci chipului blănos nu i s-a mai părut interesantă nici păpușa și a decis să se tolănească în mijlocul „casei”. Într-o clipită, strumphița s-a întors:

-          - Aoleu, ce ai făcut?! Pleacă, m-ai supărat! spuse ștrumphița plângând.
Atunci, chipul blănos a luat-o la goană și a lăsat-o pe ștrumphiță să repare „casa” aflată la lumina becului.

Da, eu sunt strumphița, iar chipul blănos este pisicuța mea pe care am avut-o pe la 8 ani și pe care o chema Mau (nu mă întrebați de ce i-am pus acest nume). Îmi aduc aminte că am suferit din cauza faptului că pisica mi-a stricat jocul. Dar a doua zi mi-a trecut și am decis că e mai frumos să mă joc cu pisica.

Dacă tot veni vorba de ștrumphi, vă mai amintiți de desenele animate cu acele mici ființe albastre? Ei bine, filmul pentru întreaga familie „Strumphi: Satul pierdut” va avea data de lansare în România pe 31 martie 2017 la cinema. Printre personajele principale se află și Smurfette, o ștrumphiță jucată de nimeni alta decât Demi Lovato.

Nu ratați premierea din această săptămână!Patricip cu acest articol la Spring SuperBlog 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)