La mulți ani România!

La mulți ani România! La mulți ani tuturor românilor! Astăzi este o zi deosebită, ziua în care suntem mândri de țara noastră (unii). Și-am stat azi și am cugetat...și am cugetat din nou, după care mi-am dat seama că vreau să scriu despre lucrurile care sunt specific românești, care ne plac cu adevărat și care ne fac să ne iubim rădăcinile.

Așa că voi începe cu muzica noastră tradițională: populara. Pe acest gen de muzică dansăm la nunți, botezuri, banchete sau orice alte zile festive; fie veseli, fie triști, muzica populară ne oferă sentimentul de unire ( de aici și clasicele hore).

Portul românesc, cu tradiționala ie, basmaua sau ițarii duc cu gândul la traiul pe care îl aveau românii pe vremea lui Cuza și dragostea de țară pe care exista pe atunci în mentalitățile localnicilor.
Micii, plăcintele poale în brău sau dulcețurile de casă și zacusca sunt printre mâncărurile de care suntem îndrăgostiți și le savurăm de fiecare dată când este toamnă, vară, iarnă, primăvară sau pomană, pelerinaj sau 1 mai.
Ca să nu mai spun de Caragiale, Creangă, Eminescu sau Preda care ne-au arătat frumuseți naturale, copilării marcante, societăți tulburate; care ne-au făcut să râdem și să spunem „cât de adevărat!”.

Deci, iată că avem cu ce ne mândri și chiar dacă ne simțim neîmpliniți la noi acasă, tot îi ducem dorul de departe sau ne dorim un viitor mai bun pentru ea.


La mulți ani România!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)