De ce este important votul?

Mâine votăm. Votăm reprezentanții din Parlament pentru următorii 4 ani. 4 ani în care se vor modifica legi, se vor hotărî diverse ordonanțe sau se va dormi. Și asta depinde doar de noi. Cum?
Simplu. Prin vot. De ce este important votul?

Votul este important pentru că este un drept pe care îl ai. Dacă ai votat nu înseamnă că schimbi lumea sau că iese sigur cel care ai votat. Votul este important pentru că ai ocazia să îți exprimi părerea (o părere utilă și nu un comentariu sec). Votul contează pentru că îți dă o importanță.

Cum să votezi corect? Din nou, e simplu. Există emisiuni de campanie electorală. Da, sunt promisiuni, dar dacă urmărești atent o să îți dai seama că persoanele care cadidează au viziuni diferite. Unii propun schimbări de legi, alții măriri salariale, alții doresc să construiască spitale, școli, autostrăzi. Cu ce influențează asta votul? Răspuns: există partide politice de stânga (ex: PSD) care își propun măriri salariale, crearea de locuri de muncă, adica schimbări care vizează populația în sensul social. Pe partea cealaltă există partide politice de dreapta (ex: PNL) care își propun schimbări legislative, adică schimbări care vizează populația în sensul legal.

Să votezi înseamnă să faci parte dintr-o societate civilizată, democratică, responsabilă. Să votezi înseamnă să arăți că-ți pasă. Să votezi înseamnă să vrei să schimbi ceva, să înfrunți trecutul și să trăiești prezentul.

Chiar dacă au fost și sunt candidați care nu-mi plac, care candidează fără rușine, și totuși aleg să mă duc la vot. De ce?

Pentru că este important. Eu contezi. Tu contezi.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)