Turiști americani (shity tourists)

Zilele trecute a apărut în presă un filmuleț postat pe Youtube cu doi americani care au vizitat România cu bani puțini.

Au călătorit cu CFR (bineînțeles, cu personalul), s-au cazat în camere în regim hotelier și au făcut cumpărături la LIDL și au servit cina la McDonalds. Ca mai apoi să spună că românii put, camera unde au fost cazați au gândaci și podeaua e murdară și că trenul e groaznic. Și toate astea au fost filmate și postate pe canalul mondial Youtube (nu voi posta filmulețele, căci nu vreau să le fac reclamă).

Postarea în presa online a celor doi turiști răutăcioși a strârnit controverse, iar românii care consideră că propria țară este într-adevăr așa cum o definesc americanii au început să se înmulțească ca ciupercile după ploaie. Dar mi-a plăcut la nebunie un lucru: că numărul de persoane lipsite de patriotism a fost mai mic decât al persoanelor care au considerat că cei doi americani au exagerat. Și cu toții au recunoscut că țara noastră nu e perfectă și că avem multe defecte, și totuși avem părți bune. Am vazut români care le-au scris în comentarii pe Youtube explicându-le că trebuiau să se informeze și că ceea ce au făcut ei nu este demn de un turist, cei doi au împărțit în stânga și în dreapta diverse jigniri.

Canalul lor de Youtube are ca temă călătoriile cu bani puțini în toată lumea, total independenți și neinformați, ceea ce evident duce spre nemulțiri și spre alegerea servirii meselor la KFC, MCDonalds, cumpărături în hipermarketuri etc. Așa că ce rost mai are să le dăm atenție?

Atâta știu, atâta fac. Însă noi românii trebuie să ne iubim țara. Avem nevoie de iubirea de țară pentru a putea să evoluăm. Doar așa vor funcționa lucrurile.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)