911 sau când omenirea a luat-o razna

Astăzi se împlinesc 15 ani de când marele World Trade Center din New York a fost practic șters de pe fața pământului de către două avioane proiectate (poate) să distrugă un simbol american. La 11 septembrie 2001 lumea a părut că a luat o întorsătură neplăcută: un război a pornit, cancerul a devenit una din cele mai răspândite boli din lume și lupta antiterorism a devenit sport internațional.

Corectați-mă dacă greșesc, dar parcă de atunci lumea nu mai e aceeași. Am devenit dependenți de tehnologie, preferăm sedentarismul, suntem mai sensibili la schimbările climatice și chiar, mai bolnavi.

Eveniment petrecut într-o zi și o lună în care omenirea parcă avea nevoie de ajutor (911 - numărul de urgență în SUA, 9/11 - data la care s-a petrecut tragedia), a dus la o criză de care toată lumea suferă, deși au trecut 15 ani. Cu toții știți la ce mă refer.
Pentru cei care nu știu: nu există zi în care să nu spunem că lumea a devenit un loc ciudat, că parcă tot ce se întâmplă e împotriva noastră, totul este anormal și că timpul trece din ce în ce mai repede.

Poate că trebuie să privim din altă perspectivă aceste anormalități. Poate nu e neapărat nevoie de schimbarea unor legi, ci și de schimbarea noastră. Cel mai greu lucru. Câteodată trebuie să facem și lucruri care nu ne plac. Poate acest 911 nu înseamnă că omenirea a luat-o razna, ci pur și simplu înseamnă că strigăm după ajutor, ajutor pe care noi îl tot așteptâm, când de fapt, ajutorul suntem fiecare dintre noi.

Apropo: pe locul WTC stă acum o gară, semn că trebuie să mergem mai departe, iar cei care se sacrifică pentru ca noi să mergem mai departe merită toată dragostea noastră. În fiecare din noi este un erou care face ca lumea să meargă mai departe. Fii și tu unul dintre ei!Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)