Muzica noastră vs. muzica lor

Atitudinile față de copii s-au schimbat în decursul celor 26 de ani de democrație. Dacă înainte, copii erau lăsați în voia lor, aveau voie să se murdărească și materiile studiate la școală nu erau o problemă, acum lucrurile stau exact invers. Atitudinea față de copii acum este de (supra)protecție, iar materiile studiate la școală îi preocupă pe toți cei care nu mai suntem elevi/studenți. Asta nu este un lucru neapărat rău, dar am observat că există tendința de a-i critica pe copii după muzica pe care o ascultă.

Ei bine, vreau să vă spun că și noi ascultam muzică asemănătoare cu muzica din prezent. Iată câteva exemple:


Litoralul românesc este supraevaluat încă din anii 2000, iar gagicile care sunt libere să folosească autobronzant vor fi mereu la modă printre puștoaice.

Muzica noastră: Andre - Liberă la mare
Muzica lor: Corina - Autobronzant

Alcoolul este cool pentru orice generație sub 18 ani, să bei la necaz e și „mai mișto”. Iar dacă îți mai înșeli și iubita, iar iubita bea după ce este părăsită și o va suna pe mama sa, iată ce iese:

Muzica noastră: Dl Problemă - Senorita (beau, beau)
Muzica lor: Delia -  Da, mamă
Dueturile cu tipi duri și gagici care își etalează corpul încă fac furori printre copii.

Muzica noastră: R.A.C.L.A cu Anda Adam-Nu ma uita
Muzica lor: Criss Blaziny feat. Alexandra Stan - Au gust zilele
Ideea este că nu ar trebui să-i jucăm pe copiii care-i auzim că fredonează muzică destinată altor categorii de persoane. Nu putem să-i supraprotejăm de muzica de la tv și nici de click-uri inocente pe internet. Așa că citatele „abia a terminat cu Mickey Mouse și deja plânge după un iubit” și „uite și la ăsta, îi scuip semințe în cap, iar el cântă despre dușmani” nu-și iau locul. Închide ochii și-ți vei aminti că erai la fel.

E doar muzică.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)