BREXIT și rasismul

Toată lumea vorbește, încă, despre BrExit, sau BREXIT (sincer nu contează cum e scris, esența este aceeași). Cum s-a ajuns aici? Haideți să recapitulăm.

1. S-a pornit o campanie pentru ieșirea din Uniunea Europeană a Regatului Unit și al Marii Britanii. Motivele nu le-am urmărit, dar sunt sigură că este vorba despre taxele care le percepe UE și trecerea la moneda Euro, Lira Sterlină fiind moneda națională a Marii Britanii. Un al motiv ar putea fi că sunt sătui de imigranți (au spus pe undeva prin 2015 parcă, despre coborârea barierelor la graniță).

2. S-a votat. Cetățenii care au participat la vot, ori nu s-au informat, ori nu s-au prezentat, ori n-au înțeles ce votează. Regretele acum cred că sunt de prisos. Votul înseamnă maturitate și responsabilitate. Se pare că și statele dezvoltate, nu doar România, au probleme cu ceea ce înseamnă responsabilitatea pe care o poartă votul.

3. Toată această campanie asupra cărora au investit și televiziunile, nu doar politicienii, a stârnit un val de reacții rasiste asupra persoanelor fără cetățenie sau pur și simplu, cu o altă naționalitate decât a britanicilor.

Stau și mă întreb cu ce au greșit oamenii cinstiți din țări străine. Și nu, nu cred că „au furat slujbe”. Rasismul nu a avut, nu are și nu va avea scuză. Niciodată!


Comentarii

  1. Eu personal sunt satul de ingamfarea englezilor...
    Din cauza "ingamfatilor" (nu ma refer doar la englezi) Uniunea Europeana nu a progresat...
    Vor exista pierderi pentru ambele parti, dar orice conflict aduce si un oarecare progres.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)