Educație pentru viață

Astăzi este o zi foarte importantă din punct de vedere umanitar: sărbătorim lupta împotriva cancerului. O luptă dură în care trebuie să credem în învingere. O luptă care provoacă daune, dar prin optimism și dorință de a trăi sunt sigură că există învingere.

Cancerul atinge anual numere mari din populație inclusiv copii. Sinceră să fiu încerc să înțeleg acest fenomen, căci o perioadă credeam că numai adulții sunt predispuși la această boală necruțătoare, însă se pare că m-am înșelat.

Mă întristează enorm să știu că există copii care au leucemie sau diverse tumori urâte de te miri de unde ce și cum. Rolul nostru, al celor sănătoși este să-i spijinim și să educăm dorința de viață prin formarea unor grupuri de susținere a bolnavilor de cancer, urmărirea de filme motivaționale, cultivarea simțului umorului, etc. De asemenea, ar trebui să existe suport gratuit în ceea ce privește analizele medicale pentru depistarea cancerului indiferent de vârstă.

Analizele pentru depistarea acestei maladii sunt foarte costisitoare, ca să nu mai vorbim de medicație, mai ales cea chimică, care poate distruge organismul (de la căderea părului, până la greață și vărsături și până la slăbirea organelor ș.a).

În cazul în care (Doamne ferește!) simțiți că ceva este în neregulă cu voi sau cu cei dragi, sau dacă știți că aveți cazuri de cancer în familie, nu mai stați pe gânduri și apelați la medici fără nicio frică.
Susțin gratuitatea analizelor pentru depistarea cancerului.

Astăzi sărbătorim și ziua bandanei, așa că în semn de sărbătoare, dar și de solidaritate purtați câte o bandană. Dacă dorești să afli mai multe detalii despre această zi, adresează întrebări aici.

Voi ce cauză susțineți? Nu ezitați să-mi scrieți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)