Scrisoare către adulți

Dragi adulți,
Mai ales cei care sunteți pe piața muncii de cel puțin 30 de ani. Ce naiba e cu unii dintre voi? Mulți dintre voi vă plângeți că vai ce slujbă nasoală am și când un june în ale muncii vă întreabă una alta, faceți urât și spuneți nu te angaja acolo că...Vă e teamă că vă furăm locurile? Vă temeți că un tânăr face treabă mai bună ca voi? De asta vă temeți?
Caz concret: eu îmi doresc să fiu profesor. Da, știu: salariu mic, multe responsabilități, multe examene, politică etc. Și? Asta îmi doresc să fac. Întâlnesc profesori (îmi pare rău că generalizez, sunt și profi care își iubesc profesia, dar eu vorbesc de cei care o detestă și nu recunosc) care zic ”Vai!Învățământ îți trebuie ție? E nașpa!” și alte formulări de gen, unele mai nasoale ca altele. Păi și pentru asta înseamnă că noi nu ne mai angajăm? Prin ceea ce îmi spui tu înțeleg că nu e loc de mine.
Să nu mai spun, că impresia ta despre propria profesie reflectă și cum o exerciți.
Asta e un caz.
E adevărat că e bine că ni se spune adevărul, dar voi descurajați cu adevărat. Închideți ochii și puneți-vă în pielea noastră și dacă nu reușiți mai încercați până vă iese.

Să vă spun ceva: noi tinerii nu ne temem de cei care nu ne închid barierele. Vom intra pe geam și tot vom face ceea ce ne dorim. Chiar dacă vă băgați unghia în gât.
Apropo: una e să te duci la muncă de plăcere și una e să te duci ca la ghilotină.

Reveniți-vă!

Cu stimă,
Un june în ale muncii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)