Cum ne pregătim pentru sezonul rece

Se apropie cu pași repezi anotimpul friguros și în casele noastre, dar  și la locul de muncă, în special la birou este frig. Pentru că trăim în era tehnologiei moderne, și pentru că aproape orice utilizăm pe baza de curent electric, avem obiceiul de a le porni pe toate: telefonul mobil este la încărcat, televizorul este dat pe știri, avem la microunde o pungă de popcorn care pocnește, calculatorul sau laptopul nu are zi în care să nu funcționeze. Bineînțeles, facturile sunt pe măsură.
Și totuși există soluții: în primul rând, este bine să obții un certificat energetic . Acest certificat te poate ajuta să înțelegi performanța energetică a spațiului unde locuiești. În al doilea rând ai nevoie și de un expert termografie care să te îndrume în a face cea mai bună alegere pentru tine. Restul vine de la sine. Desigur, există și un preț certificat energetic care variază în funcție de tipul apartamentului sau a casei tale.

Este timpul să începem să economisim energie electrică și termică, în special pentru sănătatatea noastră și a Pământului. Imaginați-vă în 100 de ani cât de afectați vom fi de indiferența noastră, dar și cât de multe boli ar putea apărea sau reapărea dacă nu aplicăm ecologizarea. Astfel, un audit energetic te poate ajuta să aplici metode de economisire a energiei, în special al celei termice pentru a nu-ți fi frig la iarnă și pentru a nu avea facturi costisitoare.
În plus, dacă locuiești la bloc îți poți bucura și vecinii propunând reabilitarea blocului și a se bucura toată lumea de schimbare, dar și de faptul că la iarnă este cald în casa fiecăruia.

Eu locuiesc într-un apartament cu 2 camere.Blocul nu este reabilitat, iar din octombrie până în martie este frig și trebuie să mă îmbrac cu pulover. Să îți spun cum mă imaginez la iarnă după reabilitarea blocului:
Este decembrie. Crăciun. Afară a început să ningă în noaptea Ajunului, și a doua zi este ger. Colindele se aud la radio, bradul este plin de bomboane și globuri colorate. Iar eu sunt îmbrăcată într-o rochie de casă și desfac darurile împreună cu cei dragi. Cu toții am lăsat puloverele pentru runda de bulgăreală de afară, nu  pentru a le purta în casă. După ce ne-am distrat pe afară, atunci când ne întoarcem în casă, ne schimbăm în hainele de dinainte, căci în casă e cald și bine. Nu trebuie decât să bem o cană cu vin fiert pentru a ne încălzi nasul.
Deci, pentru a vă putea bucura la iarnă de căldura din casă, contactați un expert în termografie.

Particip cu acest articol la SuperBlog 2015.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)