Film versus carte III

Am revenit cu o nouă postare din seria Film versus carte. De data asta voi scrie despre alt gen decât romantic: HORROR. Stephen King este un autor marca horror, a scris cărți (mare parte din ele ecranizate) ca: The Shining, Misery, Cujo ș.a.

Carrie, roman publicat în 1974, ecranizat în 1976 are ca personaj principal o adolescentă (Carrie) care nu primește educația de care are nevoie acasă, iar la școală este agresată de către colegele ei.
Printr-un exces de furie interiorizată, Carrie își descoperă o putere aparte: telechinezia. Ca de obicei, mai multe nu vă spun, dar Carrie este un munte de putere paranormală, având capacitatea să distrugă un oraș întreg. Mie una personal nu mi-a plăcut foarte mult cartea, datorită unor elemente foarte sângeroase, dar și pentru faptul că este un horror psihologic.

Filmul respectă cartea, iar alegerea lui Sissy Spacek în rolul principal este un adevărat succes, căci actrița se potrivește descrierii din roman. Un rol îl are și John Travolta, care era mai slab și avea părul mare. Trailerul aici.

Bineînțeles, Hollywood-ul a decis că e bine (NU!) să facă un remake cu Chloe Moretz în rolul principal. Părerea mea este să vedeți filmul original, remake-ului îi lipsesc niște elemente, pe care vi le las vouă să le descoperiți. Trailerul din 2013.

Vizionare și lectură plăcută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)