Știați că?

Consider că această postare este utilă atât femeilor, cât și bărbaților. Cred că fiecare cuplu se confruntă cu fel de fel de situații, iar unele dintre ele vizează sănătatea. Iar într-o situație ce vizează sănătatea este important să se susțină unul pe celălalt pentru a depăși momentul. Astăzi am decis să scriu despre emdometrioză.

Știați că, la nivel mondial, milioane de femei suferă de endometrioză? Endometrioza este o afecțiune a uterului care se caracterizează prin creșterea țesutului endometrial în afara uterului. În România există peste 500.000 de femei diagnosticate cu endometrioză.

Știați că endometrioza este una din principalele cauze ale infertilității? Această afecțiune o poate diagnostica medicul prin ecografie transvaginală, și tot el poate spune ce tratament puteți urma pentru a concepe un copil. Din păcate, în România, încă se studiază această afecțiune, astfel încât, tratamentele sunt încă în testare.

Știați că în România există o asociație care are ca obiective principale conștientizarea, educarea, ajutorul și suportul tuturor ce au întrebări despre endometrioză sau suferă de această afecțiune? Asociația se numește Eu și Endometrioza, este înființată legal, iar din martie 2017 pune la dispoziție atât pe Facebook, cât și pe site, informații cu privire la simptomele endometriozei, există testimoniale interesante ale persoanelor diagnosticate. Dacă deveniți membru, veți fi la curent cu evenimente (conferințe, simpozione, workshop-uri, festivaluri etc.), puteți afla informații utile și chiar puteți participa la întâlniri cu medici specialiști în ginecologie și nu numai.


Tot ce trebuie să faceți este să vizitați paginile online ale asociației Eu și Endometrioza, să vă bucurați de această vară devenind membrii (dacă doriți) și puteți deveni activi în comunitate.Dacă nu doriți să deveniți membrii, puteți dona în scop caritabil sau puteți semna petiții ce sar în ajutorul persoanelor diagnosticate cu endometrioză pentru a beneficia de dreptul la concediu plătit sau chiar la investigații medicale gratuite.

(Nu uitați de surprizele de pe blog!)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Snacks-uri și dulciuri de mult uitate

Amintiri de pe Yahoo Messenger

Wedding day(s)